عفونت بعد تعویض مفصل زانو

عفونت بعد از جراحی تعویض مفصل زانو

عفونت پس از تعویض مفصل زانو بر اثر چه عواملی رخ می‌دهد؟ بهترین آنتی‌بیوتیک برای عفونت زانو پس از جراحی تعویض مفصل زانو چیست؟ چگونه می‌توان از بروز عفونت بعد از جراحی تعویض مفصل زانو جلوگیری کرد؟ آیا عفونت پروتز زانو قابل درمان است؟

عفونت پس از تعویض مفصل زانو از جمله عوارض نادر این عمل جراحی بوده که در اثر دلایل مختلفی مانند رعایت نکردن دستورالعمل‌های پزشک، وارد شدن باکتری های معلق اتاق عمل به محل و بسیاری عوامل دیگر، رخ می‌دهد. استفاده از ایمپلنت زانو به طور چشمگیری درد زانوی بیمار را کاهش داده و حرکت مفاصل و کیفیت زندگی بیماران را بهبود می‌بخشد، اما عفونت پروتز زانو می‌تواند منجر به بروز مشکلات جدی برای فرد شود. به همین دلیل در این مقاله به توضیحات بیشتری درباره علل، علائم و درمان عفونت پس از جراحی تعویض مفصل زانو پرداخته‌ایم.

درمان عفونت بعد تعویض مفصل زانو

دلایل عفونت بعد از جراحی تعویض مفصل زانو

از جمله عمده‌ترین دلایلی که سبب بروس عفونت بعد از جراحی تعویض مفصل زانو می‌شوند عبارتند از مواردی که در زیر به آن‌ها اشاره شده است:

  • ضدعفونی نشدن صحیح پوست بیمار قبل از جراحی

با وجود ضدعفونی دقیق پوست بیمار قبل از هر جراحی، همیشه تعدادی از میکروب‌ها و باکتری‌ها به محل زخم نفوذ می‌کنند و ممکن است باعث بروز عفونت شوند.

  • ورود باکتری‌های معلق در اتاق عمل به محل جراحی

باکتری‌ها بیشتر از سطح لباس پرسنل و جراح به محل زخم منتقل می‌شوند. هرچند پرسنل و جراح قبل از جراحی دست‌های خود را در چندین مرحله ضدعفونی کرده و از لباس‌های مخصوص اتاق عمل استفاده می‌کنند، اما با این حال برخی از میکروب‌ها از این راه وارد بدن بیمار می‌شوند.

  • مراقبت نکردن صحیح از زخم‌ها پس از جراحی

عامل بروز عفونت بعد از جراحی تعویض مفصل زانو همیشه ورود باکتری‌ها به بدن در حین جراحی نیست. اگر مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل زانو به درستی رعایت نشود، احتمال بروز عفونت در محل زخم‌های جراحی وجود خواهد داشت.

تشخیص عفونت پس از جراحی تعویض مفصل زانو

تشخیص عفونت پس از جراحی تعویض مفصل زانو نیازمند بررسی دقیق علائم و نشانه‌ها توسط متخصص ارتوپدی بوده و ممکن است از آزمایشات زیر برای تشخیص عفونت پروتز زانو استفاده کند:

  • آزمایش خون: این آزمایش می‌تواند نشان‌دهنده وجود التهاب و عفونت در ناحیه مورد نظر باشد.
  • نمونه‌برداری از محل زخم: این فرآیند شامل برداشتن نمونه از پوست ناحیه جراحی شده و سپس بررسی آن در آزمایشگاه است.
  • کشیدن مایع مفصلی: در صورت مشکوک بودن به وجود عفونت، ممکن است پزشک این روش را بررسی بیشتر در نظر بگیرد.
  • آزمایش میکروبیولوژی: این آزمایش به عنوان روش تکمیلی مورد استفاده قرار می‌گیرد که در آن، نمونه‌های خون، مایع مفصلی یا بافت زانو بررسی می‌شوند تا عامل میکروبی و یا باکتریایی ایجادکننده عفونت شناسایی شود.

در صورت مشاهده علائم عفونت پروتز زانو، توصیه می‌شود به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسب انجام شود.

پیشگیری از عفونت پروتز زانو

برخی از اقدامات و روش‌هایی که می‌توانید برای پیشگیری از عفونت در پروتز زانو بعد از جراحی تعویض مفصل زانو انجام دهید، عبارتند از:

  • در صورت وجود زخم یا عفونت فعال، باید فورا نسبت به درمان آن اقدام کنید.
  • بعد از جراحی، از لمس زخم‌های ناشی از جراحی با دست آلوده خودداری کرده و ناحیه جراحی را با محلول ضدعفونی‌کننده به خوبی تمیز و خشک کنید.
  • سعی کنید لباس‌های تمیز و خشک بپوشید و آن‌ها را به طور روزانه عوض کنید.
  • مطمئن شوید که پروتز زانو به درستی تنظیم شده باشد و در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنید.
  • در صورت تجویز پزشک و یا پس از مشورت با او، از محلول‌ها یا کرم‌های ضدعفونی‌کننده برای حفظ بهداشت پوست در ناحیه جراحی شده استفاده کنید.
  • در صورت مشاهده علائم عفونت در ناحیه جراحی شده، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • برای انتخاب جراح ماهر و با تجربه اقدام کنید، زیرا طولانی شدن مدت جراحی می‌تواند خطرات التهاب و عفونت را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: جراحی تعویض مفصل زانو چقدر طول می‌کشد؟

درمان عفونت مفصل مصنوعی زانو

درمان عفونت مفصل مصنوعی زانو با جراحی در مواردی که چند روز یا چند هفته پس از عمل، علائم عفونت مشاهده شود و مصرف آنتی‌بیوتیک به نتیجه مطلوب نرسیده باشد، جراحی به عنوان یک گزینه درمانی مناسب از سوی پزشک در نظر گرفته می‌‌شود.

درمان عفونت پروتز زانو با جراحی دو مرحله‌ای انجام می‌شود. در مرحله اول، پروتز زانو با استفاده از روش‌های پیشرفته و تخصصی برداشته شده و بافت‌های عفونی تمیز می‌شوند. سپس یک پروتز موقت حاوی آنتی‌بیوتیک به جای مفصل زانو قرار داده می‌شود و بیمار تحت درمان با آنتی‌بیوتیک قرار می‌گیرد. در صورت برطرف شدن عفونت بر اساس نتایج آزمایشات خون، مرحله دوم جراحی آغاز می‌شود.

در مرحله دوم درمان عفونت مفصل مصنوعی زانو نیز، پروتز موقت برداشته شده و زخم مجدداً تمیز می‌شود. سپس بیمار برای جراحی دوباره آماده شده و پروتز جایگزین با اندازه مناسب روی استخوان ثابت می‌شود.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *