تعویض مفصل زانو در جوانی

تعویض مفصل زانو در جوانی

تعویض مفصل زانو در جوانی یا در هر سن و سالی که افراد در ناحیه زانوی خود دچار آسیب شده‌اند انجام می‌شود. این جراحی هیچ محدودیتی به لحاظ سنی ندارد و در هر سن و سالی که پزشک تجویز کند باید برای انجام آن اقدام کرد. جراحی تعویض مفصل زانو چه برای افراد جوان و چه برای افراد پیر و میانسال با یک سری مزایا و معایب همراه است.

به طور مثال تعویض مفصل زانو در جوانی روند بهبودی سریع‌تر و دوره نقاهت کوتاه‌تری دارد .و افراد می‌توانند هرچه سریع‌تر به زندگی عادی و معمولی خود برگردند. اما از آنجا که جوانان نسبت به افراد مسن فعالیت‌های بیشتری دارند، ممکن است بعد از انجام این عمل برای انجام یک‌سری فعالیت‌ها مانند ورزش‌های سنگین به مشکل بر بخورند و تا سال‌ها از انجام اینگونه ورزش‌ها بی‌بهره بمانند. در ادامه بیشتر راجع به تعویض مفصل زانو در سنین پایین صحبت خواهیم کرد.

تعویض مفصل زانو در جوانان امکان‌پذیر است؟

تعویض مفصل زانو در جوانی در اغلب موارد سبب کاهش کیفیت نتیجه عمل می‌شود؛ چرا که طول عمر مواد مورد استفاده در مفصل‌های مصنوعی معمولاً کوتاه است. و بیماران جوان باید بعد از گذشت مدتی، مجدداً جراحی تعویض مفصل انجام دهند. به همین علت در اغلب موارد پزشکان توصیه می‌کنند که برای تعویض مفصل، مدتی صبر کنند. و از روش‌های دیگر برای بهبود زانو و امکان انجام فعالیت‌های مختلف کمک بگیرند.

از دیگر دلایلی که باعث به تعویق انداختن عمل تعویض مفصل زانو برای جوانان می‌شود. این است که در این سن و سال افراد معمولاً فعالیت‌های بیشتری دارند. بنابراین این موضوع امکان آسیب دیدگی مجدد ایمپلنت‌ها را افزایش می‌دهد و ممکن است افراد شل شدگی مفصل مصنوعی یا در رفتگی آن را تجربه کنند.

با این حال در صورتی که آسیب دیدگی زانو بسیار حاد بوده و بیماران با سایر روش‌ها به بهبودی نرسند، ناچار به تعویض مفصل زانو در سنین پایین می‌شوند.

جراحی تعویض مفصل زانو  در سنین جوانی چه عوارضی دارد؟

جراحی تعویض مفصل زانو در سنین جوانی چه عوارضی دارد؟

تعویض مفصل زانو در جوانی در اغلب موارد به تعویق می‌افتد و این موضوع به دلایلی که بیشتر به آنها اشاره کردیم مربوط می‌شود. افرادی که مجبور به تعویض مفصل زانو در سنین پایین هستند معمولاً با یک‌سری عوارض روبرو می‌شوند.

به طور مثال مواردی مانند التهاب، عفونت، خونریزی و… از جمله عوارضی هستند که جراحی مفصل زانو در هر سن و سالی و به ویژه در سنین جوانی در پی دارد؛ چرا که جوانان به دلیل ورزش‌ها و فعالیت‌های شغلی متعدد نمی‌توانند از زانوی مصنوعی به خوبی محافظت کنند. و این موضوع احتمال بروز عفونت، سفتی مفاصل و ایجاد لخته خونی در این سنین را افزایش می‌دهد.

از طرفی این جراحی نیاز به استراحت و رعایت یک سری مراقبت‌ها دارد. که جوانان به دلیل جنب و جوش و هیجانات بیشتر، نسبت به این مراقبت‌ها پایبند نیستند و در نتیجه این موضوع روی نتیجه عمل آنها تاثیرات منفی می‌گذارد. علاوه بر آن، در برخی موارد نادر ممکن است که بیماران بعد از انجام این جراحی با محدودیت‌های حرکتی مواجه شوند. که این موضوع در افراد جوان بسیار سخت و عذاب آور است.

از دیگر عوارض این جراحی می‌توانیم به طول عمر مفصل‌های زانو اشاره کنیم. این مفصل‌ها به طور مفید بین ۱۵ تا ۲۰ سال عمر می‌کنند. بنابراین جوانانی که تحت این جراحی قرار می‌گیرند. باید هر ۱۵ سال یکبار دوباره تحت عمل جراحی قرار بگیرند و مفصل زانوی قبلی را با نمونه جوید تعویض کنند. این موضوع خود آسیب دیدگی بیشتر در ناحیه زانو را در پی خواهد داشت.

مزایای جراحی تعویض مفصل زانو در سنین پایین چیست؟

اگر مفصل زانوی جوانان دچار مشکلات غیرقابل درمان شود، پزشک متخصص تعویض مفصل زانو در جوانی را تجویز می‌کند. این عمل برای جوانان مزایایی به همراه دارد.

به طور مثال افرادی که این عمل را در جوانی انجام می‌دهند. به دلیل قوای جسمانی بالا، دوره نقاهت کوتاه‌تری را تجربه می‌کنند و در کمترین زمان ممکن می‌توانند به زندگی عادی خود برگردند.

از طرفی وجود مشکل و آسیب در ناحیه زانو برای جوانانی که معمولاً در طول روز فعالیت‌های متعددی انجام می‌دهند، موضوعی دردناک و عذاب آور است. که با جراحی تعویض مفصل زانو در جوانی این محدودیت‌ها برداشته می‌شوند.

از طرفی دیگر بالا بودن نیروی بدنی و توان جوانان نسبت به افراد مسن، باعث می‌شود بعد از انجام این جراحی راحت‌تر به زندگی برگردند. و روند بهبودی آنها سریعتر پیش بر‌ود.

فعالیت ها و ورزش‌ های مجاز بعد از تعویض مفصل زانو در جوانان

بعد از انجام جراحی تعویض مفصل زانو در جوانی و بعد از اتمام دوره نقاهت، انجام یک سری فعالیت‌های ورزشی برای بیماران هیچ محدودیتی ندارد. از جمله این ورزش‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • ورزش‌های سبک بدون وسیله
  • شنا کردن
  • قایقرانی کم مقاومت
  • پیاده‌روی
  • وزنه‌برداری در رده‌های سبک
  • دوچرخه سواری
  • تمرینات توانبخشی که توسط پزشک توصیه می‌شود.
  • تمرینات کششی

به طور کلی هر ورزشی که فشار کمی را روی زانوها وارد کند. برای دوران بعد از تعویض مفصل زانو در جوانی مانع و محدودیتی ایجاد نمی‌کند.

بیشتر بخوانید : تعویض مفصل همزمان دو زانو

نتیجه گیری

به طور کلی عمل تعویض مفصل زانو به جوانان پیشنهاد نمیشود مگر در شرایط بحرانی که نیاز به جراحی باشد. زیرا ممکن است محدودیت هایی در فعالیت های روزمره بیمار به وجود آورد و مشکل ساز شود.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *